Всесвітній день миття рук: Чому цього року він важливіший, ніж будь-коли до цього

Всесвітній день миття рук відзначається щороку 15 жовтня, щоб підкреслити важливість регулярного миття рук з милом для запобігання поширенню цілого ряду захворювань. Звісно, цього року ми говорили про гігієну рук набагато більше, ніж раніше, адже до переліку захворювань, які переносяться через брудні руки, належить і COVID-19, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Миття рук з милом допомагає видалити з вашої шкіри збудники небезпечних інфекцій. Темою Всесвітнього дня миття рук 2020 є “Гігієна рук для всіх”, що підтримує останні світові ініціативи з гігієни рук із використанням мила. Його метою є забезпечення доступу до ресурсів, необхідних для безпечного миття рук, у всіх куточках планети.

The global handwashing partnership пропагує регулярне миття рук, як простий, ефективний та доступний метод боротьби з поширенням хвороб.

Вперше Всесвітній день миття рук відзначали у 2008 році. У цей день мільйони дітей мили руки з милом у різних країнах світу. За допомогою різних організацій жителі багатьох країн одержали необхідні для цього засоби.

В цей день варто пригадати, як правильно мити руки. Візьміть в руки мило і збийте піну. Потім ретельно очистіть долоні. Після цього вимийте тильний бік рук, кінчики пальців, окремо помийте великий палець, зап’ястя та простір між пальцями. Змийте мило з рук. Закриваючи кран, оберніть його папером або чистою тканиною, щоб запобігти перехресному забрудненню. На правильне очищення рук повинно піти не менш, ніж 20 секунд.

Поділись


Новини партнерів