Коли біль у животі може бути ознакою серйозної проблеми зі здоров’ям

Виразка шлунка – це вид відкритої рани, яка з’являється на слизовій оболонці шлунка. Якщо її не лікувати, вона може викликати ряд серйозних ускладнень, включаючи внутрішні кровотечі і навіть перфорацію, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

З’являється виразка внаслідок руйнування слизової оболонки шлунка шлунковою кислотою. Спровокувати появу виразки можуть бактеріальні інфекції і навіть прийом деяких популярних ліків, включаючи аспірин та ібупрофен.

Найпоширенішою ознакою виразки є постійний біль у шлунку. Він, як правило, з’являється невдовзі після їжі і може тривати по кілька годин. На якийсь час цю проблему можуть усунути антациди, та без належного лікування вона повертатиметься знову і знову.

В деяких випадках пацієнтам здається, що біль піднімається від шлунка до шиї.

Інші ж ознаки виразки шлунка можуть залишатись непомітними доти, доки не з’являться ускладнення, наприклад кровотеча.

Біль, спричинений виразкою шлунка, може рухатись від центру живота до шиї, пупка або до спини. Він може тривати від кількох хвилин до кількох годин, деякі пацієнти навіть прокидаються ночами через сильний біль у шлунку.

Звісно, те, що у вас болить шлунок, ще не означає, що у вас виразка. У більшості випадків біль у животі не є ознакою чогось серйозного. Найчастіше його викликає здуття, запор або розлад травлення. Однак, якщо біль посилюється або ж не зникає тривалий час, варто проконсультуватись з лікарем.

Якщо у вас буде діагностовано виразку, лікар може запропонувати кілька варіантів лікування. Коли причиною виразки є бактеріальна інфекція, призначають курс антибіотиків. Коли вона спричинена прийомом інших ліків, призначають інгібітори протонної помпи.

Не варто затягувати з візитом до лікаря, якщо ви підозрюєте, що у вас може бути виразка.

Поділись


Новини партнерів