Названо групу продуктів, яка допоможе вам позбутись вісцерального жиру

На відміну від підшкірного жиру, вісцеральний жир, який відкладається на внутрішніх органах, можна не помітити неозброєним оком. Але саме він становить найбільшу загрозу для здоров’я, оскільки може порушувати функції органів та накопичуватись в артеріях. На щастя, ви можете зменшити відкладення вісцерального жиру, вживаючи продукти з певної групи, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Хоча рекомендації щодо схуднення як правило зосереджені на виключенні з раціону головних винуватців збільшення ваги, факти свідчать про те, що збільшення споживання здорової їжі теж може стимулювати спалювання жиру в організмі.

Продукти з високим вмістом розчинної клітковини, яка може поглинати вологу, утворюючи гель, сприяють уповільненню травлення та зменшенню запасів жиру в зоні живота.

Дослідження показують, що цей тип клітковини сприяє зниженню ваги, оскільки дає довге відчуття ситості, яке змушує нас їсти менше. Скорочення кількості спожитих калорій – це ключовий аспект будь-якого плану схуднення.

Клітковина поділяється на розчинну та нерозчинну, в залежності від того, як вона взаємодіє з водою в організмі.

Нерозчинна клітковина не змішується з водою і допомагає наповнити шлунок. Вона згущує кал та полегшує його проходження через кишечник.

Розчинна клітковина змішується з водою та утворює гелеподібну речовину, яка уповільнює травлення. Коли вона досягає товстої кишки, кишкові бактерії синтезують з неї жирні кислоти короткого ланцюга. Потім ці кислоти живлять клітини товстої кишки.

Дослідження, в якому брали участь понад 1100 дорослих, показало, що кожні додаткові 10 г клітковини допомагають зменшити накопичення вісцерального жиру на 3,7% протягом п’ятирічного періоду.

За словами Крістен Хейрстон, доктора медичних наук, 10 г клітковини можна отримати з двох маленьких яблук, порції зеленого горошку або половини чашки квасолі.

До інших продуктів з високим вмістом розчинної клітковини належать бобові, вівсянка, ячмінь, цитрусові, яблука, полуниці, рисові та вівсяні висівки, тощо.

Поділись


Новини партнерів