Експерти назвали 5 мінусів періодичного голодування

Часто інтервальне голодування помилково вважають дієтою. Насправді це схема харчування, яка передбачає перехід від періоду голодування до періоду споживання їжі, і навпаки, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Найпоширенішими є схеми інтервального голодування, які передбачають відмову від їжі протягом 16 годин на добу, або ж відмову від їжі на дві повні доби на тиждень. Оскільки такий план харчування сприяє схудненню, його часто рекомендують людям із надмірною вагою.

Однак поруч із такими очевидними перевагами, переривчасте голодування має також і мінуси. Фахівці назвали декілька з них:

Інтервальне голодування суперечить соціальному аспекту харчування. Вживання їжі – це соціальна діяльність. Самі подумайте – святкування, вечірки, фестивалі, у центрі всіх цих дійств знаходиться їжа. Переривчасте голодування сильно відрізняється від схеми харчування більшості людей, оскільки їжу можна споживати лише протягом короткого періоду часу. Це суттєво ускладнює відвідування свят, де всі п’ють та їдять.

Періодичне голодування може призвести до браку енергії. Люди, які дотримуються переривчастого голодування, часто відчувають незначний фізичний дискомфорт, наприклад, відчуття холоду, запори, головні болі, слабкість, дратівливість і труднощі з концентрацією. Часто вони скаржаться на брак сил та мотивації.

Переривчасте голодування може спричинити проблеми з травленням. У деяких людей через споживання надто великої кількості їжі за короткий час виникає діарея. Якщо ви будете їсти багато, організму потрібно більше часу для перетравлювання цієї їжі. Це посилює навантаження на шлунково-кишковий тракт, що спричиняє порушення травлення і виникнення запорів. Особливо ризикують ті, хто страждає на синдром подразненого кишечника, оскільки в них і так надто чутлива травна система, запалення шлунково-кишкового тракту та порушення дефекації.

Періодичне голодування може викликати гормональний дисбаланс. Ті, хто веде активний спосіб життя, або ті хто був струнким до переходу на інтервальне голодування, можуть страждати від гормонального дисбалансу внаслідок такої схеми харчування. У жінок періодичне голодування може призвести до нерегулярних менструальних циклів та репродуктивних проблем. Також порушення балансу гормонів може викликати безсоння, підвищення рівня стресу та проблеми зі щитовидною залозою.

Інтервальне голодування небезпечне для людей, які вживають ліки. До кожного препарату додається інструкція. в якій сказано, потрібно приймати його до, або ж після їжі. З прийомом ліків під час періоду голодування можуть виникнути складнощі.

Поділись


Новини партнерів