Фахівці розказали, який дисбаланс в організмі може бути причиною здуття живота

Здуття та набряклість живота можуть створювати незручності, а іноді вони можуть бути просто нестерпними. За даними Legion Athletics, здуття живота може бути викликано певними дисбалансами в організмі, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Надто велика кількість натрію в організмі призводить до затримки рідини, яка викликає здуття живота. В одній чайній ложці кухонної солі міститься близько 2,3 г натрію – верхня межа добової норми, рекомендованої фахівцями.

Багато страв, які ви купуєте у кафе та ресторанах, містять велику кількість солі, тому медики рекомендують готувати самостійно, щоб контролювати кількість спожитої солі.

Надто велика кількість солі в раціоні можу не тільки викликати здуття живота, а і призвести до зниження рівня калію. Натрій переносить вологу у клітини, тоді як калій виводить її з них.

Затримка води в організмі – це фактор, який сприяє швидкому набору ваги та здуттю живота. Щоб цього уникнути, потрібно підтримувати натрієво-калієвий баланс в організмі.

Для цього потрібно в першу чергу знизити споживання натрію. Виключіть з раціону вискооброблені продукти, консерви та готові фасовані продукти. Перевіряйте на вміст солі етикетки всіх продуктів, які кладете до свого кошика.

Британський фонд серця попереджає, що зловживання сіллю може викликати не лише здуття, а і підвищення артеріального тиску. Організація рекомендує споживати не більш, ніж 6 г солі на добу.

Для збільшення споживання калію Гарвардська медична школа радить включити в раціон більше овочів, фруктів, квасолі, риби, тощо.

Поділись


Новини партнерів