Яких продуктів потрібно вживати більше, якщо у вас цукровий діабет

Діабет – це поширене у світі хронічне захворювання. 90% всіх випадків діабету припадає на діабет 2 типу. Він може бути викликаний недостатнім виробленням інсуліну підшлунковою залозою або зниженням чутливості до дії інсуліну, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Якщо ви підозрюєте, що у вас може бути діабет, важливо якомога швидше звернутись до медиків. Так ви зможете уникнути серйозних ускладнень від цього захворювання.

Крім того, для цього потрібно постійно контролювати рівень цукру в крові. Один з найпростіших способів це зробити – внести зміни у свій раціон.

За даними веб-сайту м Diabetes.co.uk, гриби та некрохмалисті овочі є надзвичайно корисними для людей, які страждають на цукровий діабет. Особливо фахівці виділяють моркву, капусту, шпинат та перець.

Всі ці продукти є прекрасним джерелом розчинної клітковини, яка сприяє зниженню рівня глюкози в крові.

Також ви можете зменшити ризик ускладнень від діабету та знизити рівень цукру в крові, якщо почнете вживати більше кориці. Цьому сприяє здатність кориці підвищувати чутливість до інсуліну.

В той же час, не варто зловживати фруктовими соками. Хоча вони вважаються здоровим продуктом, соки здатні викликати різкі коливання рівня цукру в крові.

Пам’ятайте – багато людей навіть не підозрює, що у них діабет, оскільки він може ніяк не проявлятись. Найпоширенішими симптомами діабету є довге загоювання ран, постійна спрага і часта потреба у сечовипусканні.

Поділись


Новини партнерів