В чому різниця між рослинним та тваринним білком

Білок – це дуже важливий макроелемент, який потрібен людському організму у великих кількостях. Білок відомий як будівельний матеріал для нашого тіла, оскільки він сприяє утворенню нових клітин та відновленню пошкоджених клітин та тканин. Тепер вчені знайшли ще одну причину включити в раціон продукти, багаті на білки. Останні дослідження показали, що вживання певного виду білка може допомогти збільшити тривалість життя, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Дослідження, опубліковане цього року в журналі BMJ, показало, що збільшення споживання рослинного білка може подовжити життя людини. Науковці оглянули 32 дослідження, в яких загалом взяли участь 715128 чоловіків та жінок старше 18 років. Зрештою, вони дійшли висновку, що вживання більшої кількості рослинних білків гарантує більш тривале та здорове життя.

Рослинний білок може знизити ризик серцевих захворювань та інших хронічних хвороб. Достатньо збільшити щоденне споживання рослинного білка лише на 3%, щоб на 5% зменшити ризик ранньої смерті.

Загалом є два види джерел білка – рослинні та тваринні.

Джерела білка на рослинній основі називають неповними білками, а білки тваринного походження – повноцінними білками. Повне джерело білка містить усі дев’ять незамінних амінокислот. Білки з курки, риби, яєць, молочних продуктів та морепродуктів є повноцінними білками, тоді як усі джерела рослинної їжі, крім кіноа, гречки та соєвих продуктів, містять неповні білки.

Хоча рослинні продукти можуть містити не всі необхідні для утворення повноцінного білка амінокислоти, вони все ж корисні для здоров’я і допомагають подовжити життя. Тому, якщо ви хочете жити довше, включіть в раціон більше рослинних білкових продуктів.

Поділись


Новини партнерів