Який симптом на вашому обличчі може свідчити про рак легенів

Медики пояснили, чому рак легенів може виникнути у некурящих людей

Рак легенів – це захворювання, симптоми якого не завжди пов’язані з диханням. Інколи вони з’являються в місцях, які з легенями ні в кого не асоціюються. Насправді, рак легенів – це один із найпоширеніших та найсерйозніших видів раку. Річ у тім, що на ранніх стадіях він може ніяк не проявлятись. Тому варто звертати увагу на непрямі симптоми. Наприклад, якщо ваше обличчя почало набрякати, це повинно вас насторожити, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Набрякання обличчя може бути спричинене тиском пухлини на вену, яка веде від голови до серця. Цей симптом називається синдромом верхньої порожнистої вени або обструкцією верхньої порожнистої вени. Верхня порожниста вена – це назва вени, яка несе кров від голови та рук до серця. Верхня порожниста вена проходить біля верхньої частини правої легені, а також біля лімфатичних вузлів у грудній порожнині. Пухлини в легенях, навколо них або в лімфатичних вузлах можуть перешкоджати роботі верхньої порожнистої вени, блокуючи нормальний потік крові

У дослідженні, опублікованому в Oxford Academic, було досліджено набрякання обличчя та сонливість у пацієнта з раком. У дослідженні зазначалося: “У пацієнта раптово розвинувся двосторонній набряк повік, набряк обличчя та набряк рук. Пацієнт поступово ставав дедалі більш сонливим по мірі того, вени у шиї та поверхневих венах грудної стінки розбухали. При КТ медики виявили у пацієнта масу збільшених гіподенсних середостінних лімфатичних вузлів, що здавлюють верхню порожнисту вену”.

У пацієнта спостерігався дисемінований рак невідомого первинного захворювання, який не рідко зустрічався у 4% пацієнтів з онкологією. Найпомітнішим його симптомом був біль, поки не з’явилися двостороння набряклість обличчя, набряки рук та сонливість – типові ознаки обструкції ВПВ.

До інших симптомів раку легенів, які з’являються по мірі прогресування хвороби, належать довготривалий кашель, який з часом посилюється, часті респіраторні інфекції, відкашлювання крові, біль при вдихання та кашлі, постійна задишка, втома та брак енергії, втрата апетиту і зниження ваги.

Поділись


Новини партнерів