5 продуктів, що можуть стати причиною зневоднення

Ви коли-небудь помічали, що після деяких продуктів з’являється відчуття сухості в роті? Справа не тільки у психології. Деякі продукти справді можуть зневоднювати, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

При чому винуватцями вашої спраги може бути не тільки їжа, а і деякі напої. Лікар-дієтолог Ловнеет Батра пояснила, чому так трапляється.

“Все залежить від вмісту солі у продуктах. Надлишок солі призводить до зневоднення. Ось чому, коли люди їдять такі продукти, як картопля фрі, вони, як правило, відчувають сильну спрагу. Переважно споживання надмірної кількості солі призводить до порушення балансу електролітів, таких як калій та магній”, – пояснює вона.

Ось 5 продуктів, які є в раціоні більшості з нас, і які можуть стати причиною зневоднення:

Кава. Відомо, що вживання великої кількості кави може призвести до зневоднення. Кава має сечогінний ефект і якщо випити більше, ніж дві чашки, вона може перешкоджати реабсорбції натрію в організмі. Тому споживання кави потрібно контролювати.

Зелений чай. “Все залежить віт того, скільки чаю ви випили та від вмісту в ньому кофеїну. Якщо ви вип’єте чайник зеленого чаю, він не засвоїться організмом належним чином. Це призведе до того, що вам доведеться частіше спорожнювати сечовий міхур, що може призвести до зневоднення. Крім того, це викличе уповільнення травлення”, – каже доктор Батра.

Буряк. Це може дуже здивувати, але це правда. Отримати користь від буряка, уникнувши при цьому зневоднення, можна, якщо споживати його в помірних кількостях. Буряк містить багато калію, який, як відомо, сприяє виведенню рідини з організму.

Білкові продукти. “Їжа з високим вмістом білка – це ще одна річ, вживання якої потрібно ретельно контролювати. Переважно зневоднення відбувається через метаболізацію білків у нашому організмі. Для їх розщеплення потрібна велика кількість води. Якщо ви не компенсуєте ці втрати, зневоднення неминуче”, – попереджає пані Батра.

Соєвий соус. Соуси, які ви додаєте до їжі для покращення її смаку, можуть виявитися шкідливими. Причина в тому, що більшість соусів містять велику кількість солі та цукру. Вони здатні порушити баланс електролітів в організмі.

Поділись


Новини партнерів