У холодильнику знайдено смертельно небезпечне місце

Найнебезпечнішими зонами в холодильнику є ящики для зберігання фруктів та овочів: в них мешкає найбільша кількість небезпечних для здоров’я людини бактерій

Дослідження показали, що на кожен квадратний сантиметр ящика для овочів може припадати до 8 тис. бактерій.

Це перевищує максимально допустимий для людини рівень чисельності бактерій в 750 разів: якщо продукт харчування контактує з поверхнею, на цій поверхні повинно міститися не більше 10 одиниць бактерій. Серед бактерій, що живуть в ящиках для овочів і фруктів, можуть бути сальмонела, E.coli і лістеріоз.

Читайте також: Чи можна готувати їжу для дитини в мікрохвильовці?

Щоб уникнути поширення в холодильнику смертельно небезпечних бактерій, необхідно, принаймні, раз на місяць мити холодильник, причому особливу увагу приділяти скринькам для овочів і фруктів: їх рекомендується мити у великій кількості гарячої мильної води.
Джерело

Поділись


Новини партнерів