Що нігті можуть розповісти про стан вашого здоров’я

Діабет 2 типу – це хронічне захворювання, що впливає на рівень цукру в крові людини. Здорові люди часто нехтують цим показником, але якщо він тривалий час залишається високим, це може перерости у діабет. Діабет впливає на здатність організму виробляти або використовувати інсулін – гормон, що відповідає за засвоєння клітинами глюкози. Коли його функція порушується, відбуваються зміни в зовнішньому вигляді нігтів людини, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Доктор Елізабет Салада наголошує на важливості контролю стану ваших нігтів. “Багато хронічних захворювань можуть проявлятися через зовнішній вигляд ваших нігтів”, – сказала доктор Салада.

Вона каже, що здорові нігті зазвичай мають рівномірний блідо-рожевий колір та однакову товщину по всій площі. Будь які зміни товщини, міцності, кольору, тощо, можуть свідчити про наявність проблем зі здоров’ям. Наприклад, легке почервоніння нігтя може бути симптомом діабету.

Сайт Diabetes.co.uk також погоджується, що нігті можуть попередити вас про діабет. Річ у тім, що діабетики більше, ніж здорові люди, схильні до грибкових інфекцій, таких як оніхомікоз. Найчастіше ця інфекція вражає нігті на ногах, викликає їх ламкість та пожовтіння.

За словами фахівців в царині охорони здоров’я, за змінами стану нігтів можна виявити багато інших серйозних хвороб та станів. В тому чилі, хвороби печінки, нирок, серця та легенів.

Поділись


Новини партнерів