Медики назвали олію, щоденне вживання якої допоможе знизити тиск

Високий кров’яний тиск небезпечний тим, що примушує артерії ставати жорсткішими та товстішими. Внаслідок цього вони легше засмічуються, що може призвести до серцевого нападу. Саме тому важливо підтримувати артеріальний тиск у нормі. Деякі продукти можуть полегшити вам це завдання, пише Жіночий світ з посиланням на  Express.

Дослідження показало, що споживання олії з гарбузового насіння особливо ефективно знижує кров’яний тиск. В ньому взяли участь 23 жінки. Частина з них шість тижнів щоденно вживала 3 грами гарбузової олії. Інша група вживала плацебо.

Наприкінці експерименту у першій групі у першій групі було відзначено значне зниження систолічного артеріального тиску, порівняно з групою плацебо.

Систолічний тиск – це один з двох основних показників, що використовуються для визначення артеріального тиску. Це тиск, який кров чинить на стінки артерій в момент скорочення серцевого м’яза. За даними Blood Pressure UK, це найважливіший показник, оскільки саме він дає більш повне уявлення про ризик інсульту або серцевого нападу.

Ефект зниження артеріального тиску від вживання гарбузової олії пояснюють великою кількістю поживних речовин, яка міститься у гарбузовому насінні. Зокрема воно є джерелом речовин, що відіграють значну роль у контролі артеріального тиску, як калій та магній. Також у насінні гарбуза міститься аргінін – амінокислота, необхідна для виробництва оксиду азоту, який розслаблює м’язи та знижує артеріальний тиск.

Поділись


Новини партнерів