Чому підрахунок калорій може бути не найкращим варіантом для схуднення

Всі ми знаємо, що для схуднення вирішальне значення має створення дефіциту калорій. Для того, щоб вага почала зменшуватись, потрібно спалювати більше, ніж ви отримуєте, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Для цього життєво важливо вести підрахунок калорій. Тобто ви увесь час маєте знати, скільки і чого ви з’їли, а також скільки калорій міститься в тому чи іншому продукті, щоб раптом не вийти за рамки. Однак, деякі експерти не вважають це найкращим способом схуднення.

Вчені наголошують на важливості вживання здорових та поживних продуктів, а не просто підрахунку спожитих калорій, для запобігання ожирінню та розвитку хронічних захворювань на кшталт діабету та хвороб серця.

Бездумне скорочення споживання калорій може призвести до дефіциту поживних речовин і втрати м’язової маси а також до цілого ряду проблем зі здоров’ям. Крім того, надмірне скорочення калорій може призвести до недоїдання. Дотримуватись збалансованої та багатої на поживні речовини дієти куди корисніше, ніж просто рахувати калорії.

Згідно з дослідженням, проведеним дослідниками зі Стенфордського університету, обмежувальні дієти з низьким вмістом жиру або вуглеводів не викликали значних змін у вазі піддослідних. При цьому, ще одне дослідження, проведене за участі 609 людей, показало, що дотримання раціону, багатого на цільні злаки, овочі та фрукти без підрахунку калорій протягом 12 місяців дає такий же результат, як дієти зі Стенфордського дослідження.

Таким чином, для здорового схуднення   потрібно зосередитись на отриманні достатньої кількості вуглеводів, білків і жирів, а не просто підрахунку калорій. Вживання їжі, багатої на поживні речовини, збереже вашу енергію і допоможе спалити жир. Пам’ятайте, що вашою метою має бути схуднення без шкоди для здоров’я.

Поділись


Новини партнерів