​​5 речей, які потрібно робити щодня, якщо ви хочете схуднути

Є кілька речей, які потрібно робити для того, щоб скинути зайву вагу. Сюди належать регулярні фізичні вправи, здорове харчування, скорочення порцій, зменшення споживання цукру, тощо, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Загалом, для того, щоб скинути зайві кілограми, а головне закріпити свій результат, не достатньо жорсткої короткострокової дієти. Потрібно змінити свій спосіб життя. Ось 5 кроків, яких потрібно вжити, аби схуднути та покращити своє здоров’я:

Перейдіть на поживну домашню їжу. Розглядайте кожний прийом їжі, як можливість забезпечити себе поживними речовинами. Вживайте домашню їжу, приготовану з натуральних інгредієнтів, використовуйте тільки свіжі овочі та фрукти. Уникайте оброблених, фасованих та нездорових продуктів. Перейдіть на здорові жири. Якщо ж потяг до “комфортної” їжі виявиться сильнішим за вас, приготуйте її вдома, а не купуйте в магазині.

Контролюйте розмір порцій, незалежно від того, що ви їсте. Тим, хто хоче схуднути, можна їсти навіть десерти, головне – контролювати розмір порцій. Невеликий шматочок торта вам не нашкодить, але вам буде значно легше психологічно. Також пам’ятайте – коли ви їсте, їжу потрібно жувати повільно та ретельно. Візьміть для початку половину своєї звичної порції. Якщо з’ївши її, ви і далі відчуватимете голод, візьміть половину від тої кількості, що залишилась. І так доти, доки не відчуєте себе ситими.

Будьте фізично активними. Година фізичних вправ на день не дасть ніяких результатів, якщо ви не будете активними протягом всього дня. Постарайтесь ходити пішки, коли це можливо, користуйтесь сходами замість ліфта, тощо. Але не перенапружуйтесь – тілу потрібен час на відновлення.

Зменшіть рівень стресу. Схуднення буде значно менш ефективним, якщо ви перебуваєте в стресі. Стрес збільшує вироблення кортизолу, високі рівні якого призводять до збільшення ваги. Вирівняти рівень кортизолу допоможуть медитація, прослуховування музики, здорове харчування і повноцінний сон.

Добре спіть. Гарний сон важливий не тільки для схуднення, а і для підтримки імунітету. Нестача сну примушує нас почуватись втомленими протягом всього дня. Це посилює наш потяг до шкідливих та висококалорійних продуктів. Працюйте над тим, аби отримувати 7-8 годин сну на добу.

Поділись


Новини партнерів