Стало відомо, чи безпечно лягати спати з мокрим волоссям

Ми часто буваємо дуже зайняті і згадуємо про те, що потрібно помити голову лише в останню хвилину. Тому багато людей миє голову прямо перед сном, щоб не вставати для цього з самого ранку. Сушіння волосся теж забирає багато часу, але воно й саме висохне за ніч, тож чи варто взагалі перейматись? Насправді варто, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Ми всі чули, що сон із мокрою головою може викликати застуду. Це, звісно ж, неправда. Якщо ви застудились, це означає лише одне – ви вступили в контакт з патогеном. Існує понад 200 різновидів вірусів, які можуть викликати застуду. Всі вони поширюються через заражені краплі вологи або контакт з інфікованою людиною. У тіло віруси проникають через слизові оболонки – ніс, рот або очі.

Причини, з яких застуду пов’язують із холодною погодою та відчуттям холоду, цілком зрозуміла. Саме восени та взимку найчастіше виникають застуди. Діти повертаються до школи після канікул і віруси розповсюджуються швидше. В холод ми куди рідше буваємо на вулиці, дні стають коротшими, а отже нам бракує вітаміну D, що ослаблює імунну систему. Крім того, деякі різновиди вірусів стають більш активними саме в холодну погоду.

Тож якщо ви не вступали в контакт із вірусом, сон з мокрим волоссям не призведе до застуд. Натомість, це може нашкодити шкірі голови. За словами фахівців, головна небезпека мокрого волосся полягає у активізації грибків.

Насправді на шкірі нашої голови мешкає багато грибків та бактерій. Більшість із них нешкідливі, але Malassezia globosa до таких не належить. Цей грибок викликає подразнення, сухість, свербіж та лупу у половини населення світу. Мокра голова – це ідеальне середовище для росту грибків, адже вони отримають тепло та вологу. До того ж, вологу вбирають і подушки, на яких Malassezia globosa теж може жити довгий час.

Також існують докази того, що сон з мокрим волоссям ослаблює його та робить більш схильним до пошкоджень. При чому зав’язування волосся лише погіршить ситуацію.

Якщо вам все ж доводиться спати з мокрим волоссям, спочатку ретельно просушіть його рушником та нанесіть на його кінчики кокосову олію або інший засіб для кондиціонування. В ідеалі варто придбати шовкову наволочку, щоб захистити волосся від пошкоджень.

Читайте також: Як приготувати маску, яка посилить ріст волосся

Поділись


Новини партнерів