Який продукт потрібно виключити з раціону, щоб позбутись вісцерального жиру

Позбутись вісцерального жиру напрочуд важко, та все ж це можливо. Для цього потрібно пильно стежити за своїм харчуванням. В статті, опублікованій у журналі Journal of Clinical Investigation, перелічили небезпеки від дієтичних підсолоджувачів, які включають і збільшення запасів жиру навколо внутрішніх органів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Дослідження показало, що підсолоджені напої, які містять фруктозу, за 10 тижнів призвели до збільшення окружності талії, маси тіла та рівню вісцерального жиру в організмах учасників.

Фруктоза – це природний цукор, що міститься у фруктах та меді. Також її можна знайти у  фініках, родзинках, інжирі, яблуках та свіжовичавлених фруктових соках. Фруктоза є моносахаридом, який переробляється печінкою і розпадається на глюкозу, глікоген, лактат і жирні кислоти.

Але при цьому Європейська рада з питань продовольства (EUFIC) зазначає, що в таких короткострокових дослідженнях учасники споживають значно більше фруктози, ніж люди зі звичайним раціоном харчування. Через такий підхід організми учасників отримують значно більше енергії, ніж потребують, що, зрозуміло, призводить до збільшення ваги, якщо це не було компенсовано підвищенням фізичної активності.

За даними EUFIC, ті дослідження, які перевіряють вплив кількості фруктози, що відповідає звичайному споживанню, не демонструють значної шкоди цього різновиду цукру для організму.

В той же час, Американська Асоціація Серця заявляє, що існує пряма кореляція між більшим споживанням підсолоджених напоїв і збільшенням запасів вісцерального жиру. Дослідження, яке підтверджує їхню позицію, було опубліковано в журналі Circulation.

В ньому взяли участь 1003 учасники, середній вік яких становив 45 років. Рівень вісцерального жиру в організмах учасників вимірювався до початку експерименту і після його завершення.

Їх поділили на 4 групи за споживанням підсолоджених напоїв:

  • Ті, хто не вживають їх
  • Ті, хто вживають їх зрідка
  • Ті,хто вживають їх часто
  • Ті, хто вживають їх щоденно

Через 6 років вчені виміряли приріст запасів вісцерального жиру в учасників. Він становив 658 см³ для першої групи, 649 см³ для другої, 707 см³ для третьої і 852 см³ для четвертої.

Найпоширенішим підсолоджувачем у солодких напоях є саме кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози.

Таким чином, якщо ви хочете позбутись вісцерального жиру, краще відмовитись від підсолоджених напоїв, або, принаймні, суттєво обмежити їх споживання.

Поділись


Новини партнерів