Що потрібно зробити восени, аби зміцнити імунітет

Вже кілька місяців у світі лютує коронавірус, але це не означає, що звичайні сезонні інфекції кудись зникли. В міжсезоння, коли дні стають усе коротшими, а ночі холоднішими, багато людей стикаються з болем у горлі, кашлем, чханням, тощо, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Той факт, що ці симптоми часто збігаються із симптомами COVID-19, також погіршує ситуацію та змушує людей нервувати. Хоча ми нічого не можемо вдіяти з мінливістю погоди, краще зрозуміти своє тіло та зміцнити здоров’я перед сезоном застуд цілком у наших силах.

Сезонні інфекції стали такими звичними, що ми навіть не задумуємось про те, звідки вони беруться. Дехто вважає, що симптоми застуди викликають різкі перепади температури, але насправді це не так. Для появи кашлю та застуди потрібен контакт із патогеном. Зміни погоди ослаблюють наш імунітет, тож ми стаємо більш вразливими перед вірусами і бактеріями. Важливу роль у тому, як довго можуть прожити патогени у повітрі та як далеко вони поширяться, відіграє вологість. Сухе повітря висушує слизові оболонки організму (ніс, рот, очі), тому імовірність, що вірус чи бактерія потрапить в організм, зростає.

Як же зміцнити свій імунітет під час погодних змін?

Перш за все, у дні з низькою вологістю повітря чи дуже низькою температурою використовуйте зволожувач. Але тільки у тому разі, якщо вдома всі здорові. Більша вологість повітря при наявності поблизу джерела хвороботворних мікроорганізмів робить імовірність зараження вищою.

Не варто також недооцінювати важливість здорового харчування. Ніщо не може замінити його, коли мова йде про зміцнення імунітету. Ваш раціон повинен включати багато вітамінів та мінералів, щоб зменшити ризик зараження.

Не забувайте про воду. Як вже було сказано, пересихання слизових оболонок робить нас вразливими перед інфекціями. Тому в суху погоду потрібно пити багато рідини, аби вони залишались зволоженими.

Якщо у вас є можливість і немає протипоказань, зробіть щеплення від грипу. Особливо важливо це для тих людей, які мають високий ризик зараження.

Також важливо більше відпочивати. Сон допомагає нам відновитись фізично та розумово. Він надзвичайно важливий для правильної роботи імунітету. Якщо ви спите недостатньо, це обов’язково позначиться на вашому здоров’ї.

Поділись


Новини партнерів