7 можливих причин ранкової нудоти, крім вагітності

Нудота – це відчуття дискомфорту в шлунку, яке може призвести до блювоти. Це не хвороба, а просто неприємне відчуття, що може бути викликане різними причинами. Найчастішою причиною ранкової нудоти є вагітність, але вона не єдина, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Якщо нудота не зникає протягом декількох днів, варто звернутись до лікаря. Багато хто намагається боротись із ранковою нудотою домашніми засобами, але щоб ефективно усунути проблему, потрібно розуміти її причину. Ось 7 можливих причин ранкової нудоти, окрім вагітності:

Втома. Втома, спричинена нестачею сну, може призвести до нудоти. Порушений цикл сну може бути причиною того, що зранку ви відчуваєте нудоту.

Низький рівень цукру в крові. Низький рівень цукру в крові може бути причиною ранкової нудоти та запаморочення. Зазвичай цукор падає через великий розрив між вечерею та сніданком. Люди, які страждають на діабет, також можуть відчувати коливання рівня цукру в крові. Тоді відсутність сніданку погіршить ситуацію.

Кислотний рефлюкс. Печія або кислотний рефлюкс можуть призвести до кількох неприємних наслідків, включаючи нудоту. Спробуйте вечеряти за кілька годин до сну, так ви зможете уникнути кислотного рефлюксу вночі.

Тривога. Коли ви надміру тривожитесь, це впливає не лише на ваш психологічний стан, а і на фізичний. В тому числі, тривожність можу викликати нудоту або посилити її.

Гастропарез. Це також проблема травлення, при якій м’язи шлунка не функціонують належним чином. Гастропарез може призвести до блювоти, нудоти або болю в животі.

Головний біль або мігрень. Мігрень і головний біль теж можуть бути причиною нудоти. Мігрень – важка форма головного болю. Якщо це трапляється занадто часто, важливо поговорити зі своїм лікарем, щоб усунути причину головного болю.

Зневоднення. Недостатнє вживання води теж можу викликати нудоту. Також зневоднення може стати причиною запаморочення, виснаження та потемніння сечі.

Поділись


Новини партнерів