Міфи та факти про каву, про які вам варто знати

1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день кави. Це один з найпопулярніших у світі напоїв, багато людей не уявляють, як розпочати свій день без чашечки ароматної кави. Та при цьому люди багато чого не знають про неї, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось декілька поширених міфів та цікавих фактів для кавоманів:

Міф – Кава викликає зневоднення. Причиною того, що людей так тягне до кави, є присутній у ній кофеїн. Вживання великої кількості кофеїну може викликати зневоднення, тож люди думають, що кава також його викликає. Але це абсолютно точно є міфом. Помірне споживання кави не може спричинити зневоднення.

Міф – Кава допомагає при похміллі. Кава не може врятувати вас від похмілля. Сполуки з кави не усунуть ефекти від вживання алкоголю, а сама кава може ще більше посилити головний біль, оскільки викликає зростання артеріального тиску.

Міф – Кава допомагає схуднути. Кава може допомогти вам їсти менше, але схуднути вона абсолютно точно не допоможе. Звісно, вона дещо прискорює метаболізм, але ви не зможете скинути вагу за допомогою самого тільки вживання кави.

Міф – Вагітним вживати каву не можна. Вагітні жінки цілком можуть пити каву, але в помірних кількостях. Однак, варто спочатку проконсультуватись із лікарем.

Міф – Кофеїн не можна вживати при хворобах серця. Помірне вживання кави не шкодить нікому, хто страждає на серцеві захворювання. Надлишок кави справді може підняти тиск, що збільшує частоту серцевих скорочень і підвищує ризик серцевих хвороб, але можна обмежити споживання кави, а не виключати її з раціону повністю.

Факт – Кава знижує ризик інсульту. Дослідження показали, що у помірних кількостях кава може зменшити ймовірність серцевих захворювань, інсультів та діабету.

Факт – Кава зменшує ризик хвороби Паркінсона. Відомо, що кава допомагає знизити ризик хвороби Паркінсона та її наслідків. Згідно досліджень, у тих, хто регулярно вживає помірні кількості кави, імовірність появи хвороби Паркінсона нижча на 30%.

Факт – Кава покращує працездатність. Вживання кофеїну миттєво робить нас більш уважними, енергійними та активними. Це дозволяє нам працювати швидше та ефективніше.

Факт – кава допомагає зосередитись. Кава впливає на центральну нервову систему і допомагає мозку виробляти більше дофаміну, нейрохімікату, який підвищує вашу здатність зосереджуватись і підтримувати концентрацію.

Факт – У каві багато антиоксидантів. Давно відомо, що кава містить більше антиоксидантів, ніж зелений чай. Вони захищають організм від шкідливого впливу вільних радикалів і зменшують ризик розвитку багатьох хронічних хвороб, включаючи рак.

Поділись


Новини партнерів