4 фрукти, які можна їсти, не турбуючись про рівень цукру в крові

Всі ми розуміємо, що фрукти надзвичайно поживні та корисні для здоров’я. Однак не для всіх. Для діабетиків фрукти – це не найкраща їжа. Вони містять вуглеводи, які розпадаються у нашому організмів на глюкозу, що піднімає рівень цукру в крові, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Та чи означає це, що діабетикам потрібно уникати фруктів? Звісно ні. Цукровий діабет – це хронічна, але керована хвороба. Обираючи фрукти для тих, хто страждає на діабет, потрібно контролювати розмір порції, а також враховувати глікемічний індекс,, який показує, з якою швидкістю та чи інша їжа піднімає рівень глюкози в крові.

Ось 4 фрукти, які підходять людям, які хворіють на діабет:

Яблука. Яблука мають досить низький глікемічний індекс, тобто вони не викликають сильного зростання рівня цукру в крові. А завдяки високому вмісту клітковини вони не лише сприяють покращенню травлення, а і допомагають у регулюванні рівня глюкози. Крім того, яблука багаті на вітаміни А та С, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості.

Апельсини. Апельсини відомі своїм протидіабетичним ефектом. Вони можуть додати у ваш раціон велику кількість вітамінів та мінералів, але не містять при цьому великої кількості вуглеводів. Також апельсини багаті на антиоксиданти, зокрема на вітамін С, що робить їх корисними для імунітету.

Груші. Груші мають низький глікемічний індекс, тому маленька або середня груша не надто позначаться на рівні цукру у вашій крові. Також груші багаті на поживні речовини та вітаміни, які мають протизапальну дію і навіть сприяють покращенню травлення.

Полуниця. Полуниця містить величезну кількість антиоксидантів, та при цьому майже не містить вуглеводів. Це робить їх ідеальним варіантом для діабетиків. Дослідження, опубліковане на ресурсі PubMed Central, показало, що вживання полуниці після їжі може допомогти регулювати рівень інсуліну.

Та пам’ятайте – навіть ці фрукти потрібно вживати з обережністю і контролювати розміри порцій. Безпечними є тільки свіжі фрукти, консервовані зберігаються у сиропі з великою кількістю цукру, їх людям, які страждають на діабет, краще уникати.

Поділись


Новини партнерів