Якщо у вас діагностували цукровий діабет, дуже важливо підтримувати рівень цукру в крові у здоровому діапазоні. У цьому вам можуть допомогти ліки та зміни у способі життя. Однак, ви можете також скористатись допоміжними засобами, як деякі трави та спеції, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.
Кілька клінічних досліджень показали, що використання трав допомагає контролювати рівень цукру в крові. Тому багато людей, що страждають на цукровий діабет, все частіше звертаються до природних засобів. Однак, важливо зауважити, що хоча лікарські трави дійсно полегшують контроль рівня глюкози у крові в поєднанні з терапією, замінити її вони не зможуть, як і вилікувати діабет.
Ось 4 натуральні продукти, які допоможуть вам тримати рівень глюкози в крові під контролем:
Алое вера. Вважається, що завдяки антиоксидантним властивостям алое вера допомагає відновити та захистити бета-клітини підшлункової залози, які виробляють інсулін. Попередні дослідження показують, що вживання соку алое вера може сприяти поліпшенню рівня цукру в крові, що може бути корисно при лікуванні діабету. Крім того, алое вера – це дуже популярний засіб для боротьби зі шкірними проблемами, високим рівнем холестерину, порушеннями травлення та зайвою вагою.
Кориця. Кориця – це популярна спеція, що використовується переважно для приготування випічки та десертів. Дослідження показали, що вона може бути корисною для діабетиків, оскільки вона сприяє зниженню рівня глюкози, посилює виділення інсуліну та збільшує чутливість організму до його дії. Має кориця й інші переваги для здоров’я – починаючи від прискорення схуднення і закінчуючи зменшенням ризику серцевих хвороб. Однак, щоб перевірити, чи справді кориця безпечна і ефективна в якості доповнення до звичайного лікування діабету, потрібні додаткові дослідження.
Пажитник. Ще одним поширеним природним засобом для контролю рівня глюкози в крові є пажитник. Є докази, що насіння пажитника допомагає затримати розвиток діабету 2 типу. Наприклад, трирічне дослідження, опубліковане в 2015 році, показало, що вживання насіння пажитника призводить до підвищення рівня інсуліну в організмі, а також зменшення рівнів цукру та холестерину. Насіння пажитника містить клітковину та інші сполуки, які можуть допомогти уповільнити перетравлювання вуглеводів та вивільнення глюкози. Його застосовують як у кулінарних цілях, так і в лікарських.
Розторопша. Дослідження показують, що розторопша може допомогти людям, хворим на цукровий діабет, особливо якщо вона використовується разом із традиційним лікуванням. Ця рослина може знизити рівень цукру та холестерину у к рові людей, що страждають на діабет 2 типу. Сполука під назвою силимарин, яка міститься у розторопші, має антиоксидантні та протизапальні властивості. Багато людей приймають розторопшу у формі добавок, однак варто обговорити це зі своїм лікарем, оскільки вона може знижувати ефективність деяких ліків, в тому числі й від діабету.