Які продукти зроблять ваші шкіру та волосся здоровими і красивими

Нездоровий спосіб життя, стрес, пил, бруд – все це впливає на здоров’я шкіри та волосся. Вони можуть викликати випадання волосся, появу ранніх ознак старіння, тьмяність, тощо. По мірі того, як ми стаємо дорослішими, доводиться докладати все більше зусиль, щоб уповільнити старіння та зберегти здоров’я волосся та шкіри. Одним зі способів це зробити є перехід на здорове харчування, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось наш список корисних продуктів, які потрібно додати у свій раціон, щоб зберегти красу волосся та шкіри:

Горіхи і насіння. Горіхи та насіння, такі як волоські горіхи, мигдаль та насіння льону, є надзвичайно багатим джерелом омега-3 жирних кислот. Вони допомагають регенерувати клітини шкіри, що робить її м’якою і еластичною.

Білкові продукти. При дефіциті білка в організмі і шкіра, і волосся можуть стати сухими та схильними до пошкоджень. Яйця та бобові здатні цьому запобігти. Білки допомагають відновити клітини тіла. Наші шкіра та волосся переважно складаються з білка під назвою кератин. Тому збільшення споживання білків допомагає їх зміцнити.

Цитрусові. Вітамін С корисний для волосся та шкіри. Він має антиоксидантні властивості, що допомагає йому боротись з вільними радикалами. Вільні радикали пошкоджують здорові клітини, що може викликати раннє старіння шкіри.

Продукти, багаті на вітамін А. Вітамін А допомагає шкірі боротись із розщепленням колагену, яке відбувається через пошкодження, спричинені навколишнім середовищем. Морква, гарбуз та манго дуже багаті на вітамін А. Також вони сприяють зміцненню імунітету, захищають від шкідливого впливу сонячних променів і стимулюють вироблення нових клітин.

Йогурт. Йогурт містить корисні бактерії, які допомагають підтримувати роботу травної системи. Здоровий кишечник – це запорука здорової шкіри. Також йогурт корисний для волосся. Він містить пантотенову кислоту, яка запобігає його стоншенню та випаданню.

Поділись


Новини партнерів