Швидкі і найбільш ефективні способи впоратися з запором

Не варто вважати запор проблемою людей середнього і старшого віку, від нього часом мучаться і зовсім молоді люди, які кілька днів поспіль не відвідують туалет. На щастя, існують прості способи вирішити цю проблему, які вже довели свою ефективність.

В першу чергу, слід встановити, що взагалі є нормою відвідування туалету для кожної людини. Комусь потрібно робити це один-два рази на день, хтось задовольняється одним походом в туалет раз в два-три дня. У кожному разі це індивідуально, і тільки якщо ви вже визначилися з нормою і зіткнулися з явним її порушенням, мова може йти про запор. Для відновлення перистальтики кишечника потрібно звернути увагу на власне харчування, перш ніж вдаватися до проносних і клізм.

Вживайте більше волокон і рідини, рекомендується пити по склянці води або будь-якого іншого безалкогольного напою під час прийому їжі або після нього. В день потрібно випивати не менше 6 склянок. Рекомендована кількість волокон становить від 25 до 30 г щодня, ви можете отримувати їх від фруктів, овочів або цільного хліба.

Ще одна тактика – фокусування на гастроколічному рефлексі, який контролює рухливість нижнього кишечника. Після кожного прийому їжі його необхідно спонукати до випорожнення. Кілька тижнів фокусуйтеся на формуванні у себе подібної потреби подумки – така практика довела свою ефективність. Якщо нічого з цього не допомагає, слід відвідати лікаря і дізнатися про причини тривалого запору, пише The Daily Mail.

Читайте також: Який продукт допоможе вам позбутись здуття живота

Поділись


Новини партнерів