Що потрібно включити в раціон, щоб жити довше

Вживання гострого перцю вже давно пов’язували зі зниженням рівня смертності. Але нещодавно ці дані підтвердились у великому науковому дослідженні, результати якого було опубліковано у Journal of the American College of Cardiology, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

В дослідженні, проведеному в Італії, порівнювали ризик смерті серед 23 000 людей та розділили їх на дві групи – тих, хто їв перець чилі та тих, хто цього не робив. Стан здоров’я та харчові звички учасників контролювали протягом восьми років. Науковці виявили, що ризик смерті від серцевого нападу був на 40 відсотків нижчим серед тих, хто їв перець чилі мінімум чотири рази на тиждень.

Вчені виявили різні переваги для здоров’я, які може забезпечити спеція, зокрема її здатність збільшувати розщеплення жирів у певних тканинах, а також пригнічувати дію деяких бактерій та грибків.

Також науковці з університету Вермонта виявили зворотну кореляцію між споживанням гострого перцю та ризиком смерті.

Дослідники Мустафа Чопан та Бенджамін Літтенберг встановили взаємозв’язок між вживанням чилі та довголіттям, проаналізувавши дані Національного обстеження здоров’я та харчової експертизи США, в якому велось спостереження за харчуванням та способом життя репрезентативної вибірки дорослих людей між 1988 і 1994 роками.

Загалом вони використали дані 16 179 осіб. За час спостережень показник смертності учасників, що регулярно їли перець чилі, становив 22% проти 34% серед тих, хто його не їв.

Пекучий перець чилі містить чимало поживних речовин, включаючи вітаміни групи В, вітамін С та провітамін А.  Дослідники вважають, що активний компонент гострого перцю, який називається капсаїцин, захищає як від серцевих захворювань, так і від ожиріння.

Надмірна вага або ожиріння може збільшити ризик високого кров’яного тиску, серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу, деяких видів раку та зменшити тривалість життя.

Лабораторні дослідження показали, що капсаїцин має сильні протиракові властивості і здатний вбити понад 40 типів ракових клітин, не завдаючи шкоди нормальним клітинам.

Також дослідження показали, що що вживання 5 г перцю чилі перед їжею з високим вмістом вуглеводів допомагає стабілізувати рівень цукру в крові та уникнути його перепадів, які часто виникають після їжі. Крім того, виявилось, що перець чилі сприяє зниженню рівня холестерину.

Поділись


Новини партнерів