Ранок чи вечір: коли краще тренуватись, щоб схуднути

Схуднення – це процес, який вимагає рішучості та послідовності. Для цього потрібно внести зміни у свій розпорядок дня та харчування. На вагу тіла впливає план дієти, фізична активність, розпорядок сну та будь-яка інша ваша діяльність, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Багато людей не знають, коли їм краще займатись спортом, щоб вправи дали найкращий результат. Дехто вважає, що це краще робити зранку, щоб зняти стрес і розпочати свій день найбільш здоровим чином. Інші ж воліють тренуватись ввечері, щоб зняти напруження та заспокоїтись після важкого дня. І всі вони по-своєму мають рацію.

Ранкові вправи посилюють метаболізм, збільшуючи кількість спалених протягом дня калорій. До того ж, встановлено, що ранкові тренування, на відміну від вечірніх, сприяють покращенню сну.

Дослідження, проведене науковцями з Університету Нового Південного Уельсу, показало, що тренування перед сніданком допомагає прокинутись та сприяє прискоренню схуднення. Найкраще ранковий час підходить для кардіо вправ. Фізичні вправи вивільняють ендорфіни, які покращують наш настрій. Під час ранкових тренувань рівень ендорфінів зростає сильніше, ніж під час вечірніх.

З іншого боку, вечірні тренування теж мають певні переваги. Стаття, опублікована в European Journal of Applied Physiology, показує, що вправи з найбільшим навантаженням на ноги краще виконувати саме ввечері. Також під час вечірніх тренувань інтенсивніше нарощується м’язова маса. Тому вечірній час найкраще підходить для силових тренувань.

Крім того, дослідження «Chronobiology International» показало, що післяобідні фізичні вправи вивільняють більше тестостерону, який відіграє ключову роль у нарощуванні м’язів.

Таким чином, і ранкові, і вечірні вправи будуть для вас корисними. Але головне – вправи повинні бути регулярними.

Поділись


Новини партнерів