Вчені назвали ефірну олію, яка може забезпечити міцний сон

Багато людей, лягаючи в ліжко, довгий час не можуть заснути. Або ж засинають, але прокидаються від найменшого поруху. Якщо ви хочете швидше засинати і міцно спати до самого ранку, спробуйте використати ефірні олії, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Зазначається, що найкраще заспокійливі властивості демонструють олії з деревними ароматами.

Візьміть дифузор та залийте у нього кедрову олію за 60 хвилин до того, як лягати спати. Річ у тому, що кедрова олія містить речовину під назвою цедрол. Вона має седативний ефект.

Цен підтвердило дослідження, опубліковане в Journal of Physiological Anthropology. Токійські дослідницькі лабораторії перевіряли вплив кедролу на діяльність вегетативних нервів. У дослідженні взяли участь жінки з Норвегії, Таїланду та Японії. Вони проходили анкетування щодо якості сну та рівня стресу. Індекс вегетативної нервової діяльності вимірювали за допомогою показника, що зветься рівнем міозу.

Рівень міозу залежить від співвідношення зміни діаметра зіниці після дії світлового подразника до початкового діаметра зіниці. Її вимірювали до та після вдихання кедролу. Виявилось, що після впливу кедролу рівень міозу значно збільшився. Це говорить про те, що парасимпатична нервова система стала домінуючою.

Дослідники кажуть, що їхні результати підтверджують седативний вплив кедролу на людину. Парасимпатична нервова система є частиною вегетативної нервової системи. Її називають також “системою відпочинку та травлення”. Парасимпатична нервова система активізується тоді, коли людині потрібно відновити запаси енергії.

Це відбувається за рахунок уповільнення серцебиття і розслаблення сфінктерних м’язів у шлунково-кишечному тракті.

Поділись


Новини партнерів