5 продуктів, які дополможуть вам боротись із запаленнями

Їжа, яку ми вживаємо, напряму впливає на наше здоров’я, ризик виникнення тих чи інших хвороб, тяжкість їх перебігу, а також швидкість, з якою ми одужаємо. Звісно, правильна діагностика та лікування мають величезне значення, але здоровий раціон часто допомагає зменшити симптоми і прискорити одужання, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Запальні захворювання – це група хвороб, розладів і станів, що характеризуються запальними процесами. Це можуть бути алергії, аутоімунні захворювання, гепатити, запальні хвороби кишечника, тощо.

Якщо ви страждаєте на будь-яку з цих хвороб, варто включити в раціон такі продукти:

Ягоди. Відомо, що ягоди надзвичайно багаті на антиоксиданти і мають протизапальні властивості. Якщо ви маєте хронічні запальні захворювання, ягоди повинні бути постійною частиною вашого раціону. Вони допоможуть вам швидко полегшити їхні симптоми.

Жирна риба. Жирні види риби, як лосось, багаті на здорові жири, які допомагають у боротьбі з запаленнями. Зокрема, вони містять жирні кислоти омега-3, що мають величезне значення для здоров’я серця.

Помідори. Помідори зараз є частиною практично всіх кухонь світу. Якщо ви хочете зменшити запалення в організмі, варто включити помідори у свій раціон. Вони багаті на вітаміни та антиоксиданти, що робить їх дуже корисними для імунітету та організму загалом.

Листова зелень. Зелені листові овочі – це потужне джерело багатьох поживних речовин, включаючи залізо, вітамін D, вітамін С, калій, тощо. Також вони містять протизапальні сполуки, а завдяки високому вмісту клітковини вони легко засвоюються і підходять навіть тим, хто має захворювання на кшталт запальної хвороби кишечника.

Кава. Хоча більшість людей вважають каву шкідливою, у помірній кількості вона сприяє лікуванню хвороб, пов’язаних із запаленнями. Річ у тім, що кава багата на поліфеноли, які мають антиоксидантні властивості. Крім них, кава містить ще кілька протизапальних сполук.

Здоровий раціон допоможе вам уникнути розвитку запальних хвороб або контролювати їхні симптоми. В той же час, ви повинні уникати продуктів, які можуть посилювати запалення. До них належать рафіновані вуглеводи, смажена їжа, газовані напої та інші оброблені продукти.

Поділись


Новини партнерів