Чому волоські горіхи такі корисні для діабетиків

Здорове харчування відіграє важливу роль у зменшенні ризику розвитку хронічних хвороб, особливо тих, які називають “захворюваннями способу життя”, як діабет 2 типу. Дієта також може частиною лікування цих хвороб та способом зниження імовірності ускладнень від них, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Горіхи та насіння відомі своїми корисними властивостями, оскільки вони мають високу поживну цінність. Регулярне вживання горіхів сприяє покращенню стану волосся та шкіри, схудненню, а також контролю проявів діабету.

Одним із найкорисніших для діабетиків різновидів горіхів є волоські горіхи. Дехто припускає, що щоденне вживання замочених у воді волоських горіхів допомагає контролювати діабет 2 типу завдяки високому вмісті клітковини. Відомо, що клітковина знижує ризик різкого стрибка рівня глюкози в крові. Волоські горіхи мають глікемічний індекс 15, який вважається низьким. Тому вони підходять в якості закуски людям, які хворіють на цукровий діабет.

Деякі дослідження також показали, що волоські горіхи не тільки допомагають контролювати рівень цукру в крові, а і збільшують чутливість до дії інсуліну, що також допомагає знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

Замочування горіхів перед споживанням дуже важливе, оскільки горіхи містять ферменти, які важко засвоюються у сирому вигляді. Замочені горіхи сприяють покращенню травлення, однак процес замочування не змінює властивостей горіха та не впливає на численні переваги для здоров’я, які він може дати.

До інших корисних властивостей горіхів належать зниження рівня холестерину, зміцнення здоров’я серця, покращення стану шкіри та волосся, зменшення запалення та зниження імовірності розвитку раку.

Поділись


Новини партнерів