Вчені розказали, скільки потрібно спати, щоб позбутись вісцерального жиру

Всі ми добре розуміємо, що головний ворог вісцерального жиру – це збалансоване харчування та регулярні фізичні вправи. Однак, нещодавно з’ясувалось, що позбутись жиру в зоні живота може також збільшення тривалості сну, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Шестирічне дослідження, що включало 293 людини, показало, що збільшення тривалості сну з шести годин або менше до семи-восьми годин зменшує приріст вісцерального жиру приблизно на 26%.

Крім того, кілька досліджень пов’язують апное сну з більшим ризиком накопичення вісцерального жиру. Апное сну – це тимчасова зупинка дихання уві сні. Деякі дослідження також знайшли зв’язок між порушеннями сну та накопиченням жирових відкладень навколо внутрішніх органів.

У дослідженні, опублікованому в журналі SLEEP, науковці виявили, що учасники, які спали в середньому менше п’яти годин на добу, набирали більше вісцерального жиру протягом п’яти років, ніж ті, хто в середньому спав більше, ніж шість годин. Ті, хто спали найменше, показали приріст вісцерального жиру 32%, ті, хто спав 6-7 годин щоночі, збільшили запаси вісцерального жиру на 13%. Ті, хто спали 8 і більше годин на добу, показали приріст на 22%.

Якщо ви маєте проблеми зі сном, постарайтесь щовечора лягати спати в один і той самий час. Це програмує мозок та внутрішній годинник, щоб звикнути до встановленого режиму. Також допомагає покращити сон збільшення споживання магнію.

Серед інших рекомендацій для зменшення запасів вісцерального жиру – регулярне виконання аеробних фізичних вправ (принаймні 150 хвилин на тиждень) та зміни раціону. Багато досліджень показали, що дієти з низьким вмістом вуглеводів ефективніше зменшують запаси вісцерального жиру, ніж дієти з низьким вмістом жиру.

Поділись


Новини партнерів