Фахівці розповіли, що варто виключити з раціону при атопічному дерматиті

Екзема – це загальний термін, який позначає сухість, свербіж та почервоніння шкіри. Найпоширенішим різновидом екземи є атопічний дерматит. Він викликає сильний свербіж, біль та розтріскування шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

У деяких людей атопічний дерматит проявляється лише як невеликі плями сухої шкіри. Тоді як інші можуть мати великі запалені ділянки шкіри по всьому тілу. На жаль, ліків від атопічного дерматиту не існує. Однак, є способи полегшити його симптоми.

При атопічному дерматиті потрібно уникати всього, що викликає загострення хвороби. В першу чергу, варто внести зміни в раціон.

В одному помітному дослідженні було обстежено сто шістдесят дев’ять хворих на атопічний дерматит. Вони заповнили анкету, яка включала 61 пункт. В ній були питання про зміни в раціоні, очікування від них, а також результати.

87% учасників пробували виключити з раціону ті чи інші продукти. Найпоширенішими були нездорові закуски (68%), молочні продукти (49,7%) та глютен (49%). В результаті з’ясувалось, що найефективнішим було виключення з раціону білого борошна.

З білого борошна, яке також називають рафінованим, видаляється багато поживних речовин та більша частина клітковини.

Також певні покращення спостерігались при виведенні з раціону глютену та пасльонових овочів. До них належать помідори, баклажани та болгарський перець.

Також 79,9% учасників повідомили, що додавали у свій раціон продукти. Найчастіше це були овочі (62,2%), риб’ячий жир (59,3%) та фрукти (57,8%).  Найпомітніше поліпшення стану шкіри було відзначено при додаванні в раціон овочів, органічних продуктів та риб’ячого жиру.

Поділись


Новини партнерів