5 причин їсти яйця щодня

Дехто вважає яйця нездоровим продуктом через те, що в їхніх жовтках міститься холестерину. Однак насправді вони є одним із найпоживніших продуктів на планеті, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Яйця можна варити, смажити і навіть запікати, в будь-якому варіанті вони послужать чудовим джерелом білків, вітамінів та мінералів. При цьому вони доступні за ціною та відрізняються універсальністю.

Ось 5 причин включити яйця до свого раціону:

Вони забезпечать вас білками. Білки складаються зі зв’язаних між собою амінокислот. З 21 типу амінокислот, які нам потрібні для життєдіяльності, організм не може виробляти 9. Їх необхідно отримувати з харчових джерел. Яйця містять усі 9 незамінних амінокислот, тому білки, які з них надходять, називають високоякісними або ідеальними. Одне велике яйце містить до 6 г білка.

Вони допомагають схуднути. Одне яйце містить приблизно 77 калорій. При цьому в яйцях практично немає вуглеводів, до того ж, вони дуже ситні. Багато досліджень показали, що споживаючи яйця на сніданок, ви пригнічуєте відчуття голоду і менше їсте протягом дня. Одне дослідження показало, що люди, які їли на сніданок випічку, втратили на 65% менше ваги та на 34% менше об’єму в талії, ніж ті, хто їв яйця. Калорійність обох варіантів сніданку була однаковою.

Вони покращують баланс холестерину в організмі. Раніше вважалось, що яйця збільшують рівень ЛПНЩ, оскільки і їхньому жовтку міститься приблизно 162 міліграми холестерину. Але останні дослідження показують, що зв’язку між споживанням яєць та підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань немає. Насправді холестерин важливий для організму. Споживання яєць підвищує рівень холестерину ЛПВЩ (ліпопротеїдів високої щільності) та знижує рівень холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїдів низької щільності). Саме останні шкодять серцю та судинам.

Вони зміцнюють імунітет. Яйця багаті на білок, вітаміни D, B2, B5, B12, Е, фолієву кислоту, лютеїн, жирні кислоти омега-3. Всі ці речовини важливі для функціонування імунітету. Особливо багато яйця містять селену (22% від добової норми), який допомагає зміцнити імунітет, зменшити пошкодження ДНК і знищити ракові клітини.

Вони сприяють хорошому зору. Яйця є прекрасним джерелом кислот омега-3 для тих людей, які не можуть вживати жирну рибу. Кислоти омега-3 важливі для підтримки функцій мозку та очей. Яєчні жовтки також містять антиоксиданти, що називаються лютеїном та зеаксантином. Вони  захищають очі від шкідливих сонячних променів та зменшують ризик вікової дегенерації макули та катаракти. Це дві основні причини втрати зору у людей похилого віку.

Поділись


Новини партнерів