Дієтолог попередив про шкоду вживання сиру на вечерю

Як зазначив лікар-дієтолог, доктор медичних наук Олексій Ковальков, дуже важливо враховувати інсуліновий індекс продукту, навіть якщо це дуже корисна їжа.

Зазвичай ті, хто вирішує скинути вагу, вивчають склад продуктів, особливо звертаючи увагу на калорійність, білки, жири і вуглеводи (КБЖУ). Деякі люди орієнтуються на глікемічний індекс їжі (найчастіше це люди, які стежать за рівнем цукру в крові). При цьому часто не враховується інсуліновий індекс (ІІ) продукту.

Цей індекс показує, як підвищується рівень інсуліну в крові у відповідь на вживання того чи іншого продукту. Високий ІІ сприяє викиду інсуліну, який, як відомо, блокує дію жироспалюючого гормону.

– Інсулін – гормон, який сприяє накопиченню жиру, високий рівень якого може провокувати набір ваги. Також підвищується інсулінорезистентність, а це перший крок на шляху до діабету, – підкреслив Ковальков.

За його словами, найвищий інсуліновий відгук викликає не тільки їжа з цукром і вуглеводами, а й білкові продукти, особливо молочні. Наприклад, сир, причому той, який має низьку жирність, на відміну від продукту з нормальною жирністю. Значення мають і індивідуальні особливості організму.

– Так, у однієї людини викид інсуліну на сир один, а у другої людини викид на продукт зовсім інший. Але тим не менше, в основному, інсулін виділяється на знежирений сир, – зазначив лікар.

Читайте також: 9 продуктів, які не варто вживати при цукровому діабеті

Поділись


Новини партнерів