Дієтологи назвали найкорисніші продукти, які заважають скинути вагу

Фахівці рекомендують менше вірити інформації, яку пишуть виробники на упаковках.

Споживачі абсолютно даремно вважають деякі продукти низькокалорійними, а тому корисними для вживання при бажанні скинути вагу. Дієтолог Роса Марія Еспіноза перерахувала товари, які тільки прикидаються дієтичними.

«На багатьох упаковках пластівців для сніданку зображений силует стрункої жінки, і споживачі часто вважають, що ці сухі сніданки цільні і низькокалорійні», – наводить слова дієтолога видання Clarin. Насправді пластівці або злакові батончики взагалі не містять в своєму складі клітковину, зате в них є надлишок цукру.

Експерт також рекомендує уникати магазинну томатну пасту, оскільки на заводах в неї додають велику кількість цукру.

Неоднозначним, на думку Еспінози, з точки зору схуднення продуктом можна назвати і смузі. Вживання більше п’яти порцій цього напою в тиждень може призвести до серцево-судинних захворювань.

До речі, багато відомих особистостей розповідали раніше, що змогли схуднути завдяки заміні солодощів на сухофрукти. А ось тренер по харчуванню Сюзана Леон заявляє про високу калорійність сухофруктів: в цих дегідратованих продуктах підвищена концентрація цукру. Тому краще вибирати свіжі фрукти. Також експерт радить знизити кількість бальзамічного оцту: 100 грамів продукту містять 22 грама цукру і 110 калорій. Калорійний і соєвий соус: в 100 грамах міститься 275 калорій і велика кількість солі.

Дієтолог Палома Кінтана в боротьбі за зниження ваги рекомендує віддати перевагу звареним круто яйцям, фруктам, білому сиру і натуральному йогурту без додавання цукру.

Дієтолог Ольга Деккер в своєму блозі також назвала незамінні для бажаючих схуднути продукти. В якості перекусу вона порадила фрукти, ягоди та горіхи, а також цільнозерновий хліб.

Читайте також: Як приготувати чай для схуднення і зміцнення імунітету

Поділись


Новини партнерів