Гіпертонія: чому потрібно уважно читати склад продуктів

З високим кров’яним тиском пов’язаний цілий ряд захворювань. Особливо небезпечними для людини наслідками підвищеного кров’яного тиску є інфаркти та інсульти. Щоб зменшити ризик їх виникнення, потрібно уважно перевіряти склад продуктів, які ви купуєте у магазині, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Перше, що рекомендують лікарі, коли фіксують високий артеріальний тиск у пацієнтів – це скоротити споживання солі. ВООЗ рекомендує дорослим споживати не більше, ніж 5 г солі на добу. Це приблизно 1 чайна ложка.

Здавалося б, все просто – відсипте зранку чайну ложку солі і використовуйте її протягом дня. Але такий підхід не враховує того, що сіль вже додана до багатьох продуктів, які ми вживаємо регулярно.

Перевіряйте етикетки всіх продуктів, які ви кладете в кошик у магазині. Сіль додають до випічки, приправ, копченого та в’яленого м’яса, солодощів, не кажучи вже про всі види високооброблених закусок та магазинних соусів.

На більшості продуктів позначено, що до них додавали сіль. Інколи зазначають лише вміст натрію, тоді, щоб зрозуміти, скільки солі поклали в продукт, потрібно помножити його кількість на 2,5.

Вважається, що продукт має низький вміст солі, якщо у нього додають до 0,3 г солі на 100 г ваги. Якщо в продукті більше, ніж 1,5 г солі на 100 г ваги, це вже вважається високим її вмістом.

Найкращий спосіб уникнути споживання прихованої солі – це готувати всю їжу з нуля. А для збагачення смаку ваших страв краще скористатись не сіллю, а спеціями та зеленню. Її можуть чудово замінити розмарин, мускатний горіх, базилік, кардамон, перець чилі та кориця.

Поділись


Новини партнерів