4 переваги дієти з низьким вмістом натрію

Здуття живота та підвищений потяг до їжі – це проблеми, з якими часто стикаються люди, які їдять багато солі. Натрій – це важливий мінерал, а кухонна сіль – це найдоступніше його джерело. Однак, надлишок натрію вже може мати побічні ефекти, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Перш, ніж перейти на дієту з низьким вмістом натрію, врахуйте – повністю виключати натрій з раціону не можна. Це може призвести до судом та зневоднення. Ви просто повинні споживати сіль у помірних кількостях.

Ось 4 переваги раціону з низьким вмістом натрію для вашого фізичного та психічного здоров’я:

Він підтримує електролітний баланс. Для забезпечення нормальної роботи м’язів підтримка балансу електролітів в організмі дуже важлива. А натрій – це один з основних компонентів необхідних електролітів. За словами доктора Шаліні Гарвін Блісс, спеціалістки з дієтології в лікарні Columbia Asia, якщо ви можете підтримувати рівень натрію, не вживаючи занадто багато солі, ви уникнете зневоднення, м’язових спазмів та здуття живота.

Він забезпечить вас енергією на увесь день. Високе споживання натрію призводить до збільшення жорсткості і потовщення судин. Це погіршує кровопостачання і прискорює серцебиття, що, в свою чергу, викликає сильну втому. Однак низьке споживання натрію захистить судини та дозволить вам почуватись більш енергійними.

Він зменшить ризик інсульту. Причиною інсульту є порушення припливу крові до мозку. Кровотік в організмі регулюється натрієм, надлишок або нестача якого можуть бути для вас небезпечними. 4-5 г солі містять добову норму натрію для дорослої людини. Однак, натрій міститься і в інших продуктах, наприклад в яйцях, морепродуктах, насінні льону та гарбуза і зелених листових овочах. Тому будьте пильними.

Він захистить ваш зір. Дієта з низьким вмістом натрію сприяє зниженню кров’яного тиску. Високий тиск може пошкодити судини очей і навіть призвести до втрати зору.

Доктор Блісс підсумувала, що вживання натрію – це питання, в якому потрібно проявляти максимальну обережність. Ви повинні постійно контролювати свій кров’яний тиск, щоб впевнитись, що все гаразд. Якщо ви хочете схуднути, скоротити споживання натрію – це теж чудова ідея, оскільки це зменшить ваш потяг до їжі.

Поділись


Новини партнерів