Яка каша може допомогти контролювати симптоми астми

Астма – це хронічне захворювання, яке часто зустрічається серед дітей. Вона характеризується запаленням дихальних шляхів. Через це вони звужуються та набрякають, що сильно ускладнює дихання. Найпоширенішим фактором ризику астми є генетика, однак її поява може бути також спровокована алергією або респіраторною інфекцією, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Симптоми астми можуть включати задишку, утруднення розмови, кашель, тиск в грудях та втому. Якщо не вжити ніяких заходів, симптоми астми будуть погіршуватись і можуть викликати хрипи, збільшення частоти серцевих скорочень та гіпервентиляцію.

При астмі рекомендують виконувати дихальні вправи та дотримуватись здорової дієти, яка включає поживні продукти, що багаті на магній, вітаміни С та Е, жирні кислоти омега-3 та антиоксиданти. Варто також уникати продуктів з великим вмістом насичених жирів.

Булгур – це доволі популярна пшенична крупа, яка часто використовується в якості гарніру. Вона допомагає контролювати рівень цукру в крові, сприяє зниженню ваги та покращує травлення. До того ж, булгур дуже універсальний, тож його легко включити у свій раціон.

Булгур може допомогти контролювати прояви астми. Він містить вітаміни С та Е, які зміцнюють імунітет. Здоровий імунітет допомагає запобігти розвитку алергії, яка може викликати астму. Вітамін С також допомагає послабити хрипи в грудях. Крім тього, булгур включає протизапальні сполуки, які можуть зменшити запалення дихальних шляхів.

Булгур – це дуже універсальний продукт. Ось кілька способів включити цю суперкорисну крупу у свій раціон:

В салати.  Приготуйте булгур та змішайте його з овочами, вареним м’ясом чи рибою. Заправте салат улюбленим сорусом та додайте сіль та перець за смаком.

В оладки. Замочіть булгур у воді щонайменше на годину. Потім злийте воду і додайте до крупи нутове чи звичайне борошно, спеції та сіль. Суміш повинна мати густу консистенцію. Зробіть з неї оладки і підсмажте їх з двох боків.

В якості сніданку. Булгур – це ідеальний сніданок. Зваріть його на молоці, підсолодіть цукром чи медом і додайте до нього фрукти, горіхи або сухофрукти.

Поділись


Новини партнерів