Яка спеція виявилась ефективним засобом від болю в колінах

Куркума – це спеція, яка відома своїми лікувальними властивостями. Її часто застосовують, як знеболювальний та протизапальний засіб при артриті. А якщо вірити новому дослідженню, екстракт куркуми виявися більш ефективними проти болю в колінах у пацієнтів з остеоартритом, ніж плацебо, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Плацебо – це препарат, який не має фізіологічного ефекту, але може мати психотерапевтичний ефект.

Дослідження проводили дослідники з Інституту медичних досліджень Мензіса Університету Тасманії. Науковці опублікували свої результати в журналі Annals of Internal Medicine.

Головною діючою речовиною куркуми є куркумін – сполука, яка має протизапальні, антиоксидантні, протипухлинні та нейропротекторні властивості. Оскільки куркумін зменшує запалення, його часто рекомендують приймати при ревматоїдному артриті на додачу до основного лікування.

Дослідження виявили, що куркумін блокує ферменти та цитокіни, що викликають запалення.

Крім того, куркума виявилася корисною для здоров’я шкіри, здоров’я серця, роботи мозку, імунітету і навіть продемонструвала певний ефект при лікуванні депресії.

Куркуму легко можна включити у свій щоденний раціон. Її додають до чаю, запіканок, супів, м’ясних страв, тощо. Чашка теплого молока з куркумою сприяє здоровому сну. Тому, якщо ви часто хворієте,  і маєте слабкий імунітет, болі в спині, колінах або шиї, споживайте куркуму щодня.

Поділись


Новини партнерів