Яка поширена рослина може заспокоїти біль при артриті

Ревматоїдний артрит – це аутоімунне захворювання, яке викликає біль, набряки, скутість, зниження рухливості та обмеження функції суглобів, а також сильну втому, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Найчастіше симптоми ревматоїдного артриту з’являються у віці 40-60 років. Хвороба виникає тоді, коли імунна система людини помилково атакує суглоби, постійно їх пошкоджуючи. Якщо не вжити ніяких заходів, ревматоїдний артрит може навіть призвести до інвалідності.

Зазвичай для боротьби з ним призначають нестероїдні протизапальні препарати. Але є природні засоби, якими ви можете доповнити призначене лікарем лікування. Наприклад, було доведено, що шипшина допомагає зменшити симптоми ревматоїдного артриту.

Плоди шипшини містять активну сполуку, яка називається галактоліпід (GOPO). Науковці провели подвійне сліпе рандомізоване плацебоконтрольоване дослідження за участі 89 пацієнтів з ревматоїдним артритом. Добровольців поділили на дві групи: одна приймала добавки з GOPO, а інша – плацебо. У пацієнтів з першої групи наприкінці експерименту симптоми хвороби зменшились на 30%, зокрема зменшились больові відчуття та збільшився рівень рухливості.

Консультант-ревматолог доктор Род Хьюз каже, що екстракт шипшини використовувався в медицині здавна. Однак, її потенційні переваги для лікування ревматоїдного артриту були виявлені відносно нещодавно. Найефективнішим є сорт шипшини під назвою Rosa canina.

Поділись


Новини партнерів