3 продукти, які допоможуть знизити рівень холестерину

Високий рівень холестерину в крові небезпечний для людини. Він збільшує ризик інфаркту, інсульту та серцево-судинних захворювань. При цьому він може не мати явних симптомів, тому багато людей у всьому світі навіть не здогадуються, що їхнє здоров’я під загрозою, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За словами дієтолога Гелен Бонд, спосіб життя людей стає все більш нездоровим, ми формуємо неправильні харчові звички, споживаємо багато насичених жирів, не займаємось фізичними вправами, куримо та вживаємо алкоголь. Через це стають все поширенішими зайва вага та високий рівень холестерину.

У контролі рівня холестерину ключову роль відіграє раціон харчування. Деякі продукти продемонстрували здатність знижувати його краще, ніж інші. Наприклад, морква показала гарні результати в експериментах на тваринах та на людях. Дослідження, опубліковане в The American Journal of Clinical Nutrition, показало, що в тих учасників, які з’їдали на сніданок 200 г моркви, рівень холестерину в сироватці крові знизився на 11%.

Цей ефект приписують пектину – основній формі розчинної клітковини, що міститься в моркві. Дослідження свідчать, що деякі різновиди клітковини погіршують всмоктування холестерину з кишечника.

Також доволі ефективним виявився чорнослив. Експеримент, в якому учасники вживали або воду, або сік чорносливу, показав що останній сприяє зниженню артеріального тиску, загального рівня холестерину та рівня ЛПНЩ. Саме цей тип холестерину накопичується на стінках судин.

Медики також рекомендують пацієнтам з високим рівнем холестерину вживати більше авокадо. Плоди авокадо дуже поживні, вони містять вітамін Е, калій, ніацин, мононенасичені жири, розчинну клітковину, залізо, мідь, вітаміни групи В, фолати.

Поділись


Новини партнерів