Названо осінній овоч, який захистить вас від гіпертонії

Високий кров’яний тиск збільшує ризик серцевого нападу та інсульту, тому дуже важливо його контролювати. Для цього медики рекомендують дотримуватись збалансованого раціону, вживати більше фруктів та овочів і скоротити споживання солі, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Також дослідження показали, що деякі продукти ефективніше знижують рівень артеріального тиску, ніж інші. До таких продуктів належить гарбузове насіння. Насправді, всі види насіння – це потужне джерело поживних речовин, важливих для контролю артеріального тиску.

До них належать магній, калій та аргінін, амінокислота, яка необхідна для виробництва оксиду азоту. Хоча насіння гарбуза можна вживати в натуральному вигляді, воно також доступне у формі харчових добавок.

Також потужним засобом проти високого тиску є гарбузова олія. Дослідження, в якому взяли участь 23 жінки, показало, що щоденне споживання трьох грамів гарбузової олії, показало значне зниження систолічного артеріального тиску, порівняно зі споживанням плацебо.

Крім того, гарбузова олія сприяє зниженню рівня холестерину, що також позитивно впливає на серцево-судинну систему. При високій концентрації холестерину він відкладається на стінках судин, звужуючи їх і збільшуючи ризик інсульту та інфаркту.

На додачу до цього гарбузова олія має протизапальні властивості.

Таким чином, включивши в раціон гарбузове насіння та олію, зменшивши споживання солі та збільшити частку цільних злаків, ви зможете тримати свій артеріальний тиск під контролем.

Поділись


Новини партнерів