Науковці назвали овоч, який здатен подовжити життя

На сьогодні найбільше людей у світі помирають від раку та захворювань серця. При цьому хвороби серця залишаються головною причиною смерті людей середнього віку, але рак обігнав їх за кількістю смертей у розвинених країнах, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Здоровий спосіб життя здатен знизити ризики і раку, і серцевих захворювань. Не існує способу гарантовано від них вберегтися, але ви можете суттєво зменшити імовірність ранньої смерті, якщо будете дотримуватись збалансованого раціону.

Деякі продукти варто включити до своєї дієти, оскільки вони містять сполуки, які можуть захистити організм від хронічних хвороб. До таких продуктів належить броколі. Дієтолог Роб Гобсон пояснює, що броколі багата на поживні речовини, серед яких і калій, який допомагає контролювати кров’яний тиск, сприяючи виведенню з організму надлишку натрію.

Сульфорафан – сполука, що міститься в броколі – також може зменшити ризик серцевих захворювань, зменшуючи шкоду, якої завдає високий рівень глюкози в крові. Професор Пол Торналлі та його команда з Університету Уорвіка виявили, що сульфорафан стимулює організм виробляти більше ферментів для захисту судин, а також знижує високий рівень молекул, які спричиняють значні пошкодження клітин.

Люди з діабетом мають особливо високий ризик серцевих хвороб саме через шкоду, якої може завдати судинам надто високий рівень глюкози в крові.

Крім того, сульфорафан захищає від деяких видів раку. Таким був висновок доповіді Всесвітнього фонду досліджень раку, яка називалась “Продовольство, харчування, фізична активність та профілактика раку: глобальна перспектива”. Вважається, що сполуки, які знайшли в капустяних овочах (до них належить і броколі), діють на гени, що сприяють розвитку деяких різновидів раку.

Крім броколі, до родини капустяних належать капуста, цвітна капуста, брюссельська капуста та рукола.

Поділись


Новини партнерів