5 продуктів, які прискорюють спалення жиру

Втрата ваги – це результат поєднання здорового харчування, фізичної активності, нормального сну, та інших факторів. Однак часто люди забувають, що існують продукти, що здатні зменшити жирові запаси у вашому тілі, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось 5 продуктів, які варто включити в раціон, якщо ви хочете схуднути:

Кокосова олія. Дослідження, опубліковане в журналі Lipids, показало, що кокосова олія сприяє підвищенню рівня “хорошого” холестерину та зниженню рівня тригліцеридів у крові, що допомагає скинути вагу. Жири, з яких складається кокосова олія – це переважно тригліцериди довгого та середнього, які допомагають зменшити відчуття голоду та прискорюють спалення жиру. Однак, цей ефект тимчасовий. В іншому дослідженні, опублікованому в журналі ISRN Pharmacology, зазначено, що споживання 2 столових ложок кокосової олії на день разом зі звичайним раціоном дозволяє зменшити окружність талії на 2,5 см навіть без спорту.

Жирна риба. Жирні сорти риби, як оселедець та скумбрія, містять жирні кислоти омега-3, які можуть зменшувати запалення та зміцнювати здоров’я серця. У дослідженні, опублікованому в  Journal of the International Society of Sports Nutrition, було проведено шеститижневий експеримент на 44 добровольцях. Одні учасники приймали риб’ячий жир, а інші – плацебо. Виявилось, що ті піддослідні, які приймали риб’ячий жир, втрачали в середньому по 0,5 кг жиру без спорту та змін у раціоні. Ви можете споживати 100 грамів жирної риби принаймні два рази на тиждень, щоб скористатися її перевагами.

Зелений чай. Ми всі чули, що зелений чай допомагає схуднути. Він містить певну кількість кофеїну, а також епігалокатехінгалат, який має антиоксидантні властивості. Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що люди,ю які вживали екстракт зеленого чаю, спалювали під час їзди на велосипеді в середньому на 17% більше жиру в порівнянні з тими, хто приймав плацебо. Звісно, результат різнився від людини до людини і залежав від кількості споживаної їжі.

Молочна сироватка. Білки з молочних продуктів сприяють нарощенню м’язової маси. Однак, білок із сироватки містить такі гормони PYY та GLP-1, які пригнічують апетит. Здається, сироватка краще зменшує апетит, ніж інші білкові продукти. Дослідження, опубліковане в журналі Obesity Reviews, показало, що сироватка посилює спалення жиру і сприяє зниженню ваги. Інше дослідження показало, що вона здатна прискорювати метаболізм.

Оливкова олія. Дослідження показали, що оливкова олія має здатність знижувати рівень тригліцеридів і підвищувати рівень холестерину ЛПВЩ в організмі. Також вона стимулює вивільнення гормону GLP-1, який змушує нас почуватись ситими протягом тривалого часу. Оливкова олія сприяє спаленню жиру, посилюючи метаболізм. Ви можете заправляти нею салати або використовувати її для смаження та тушкування.

Поділись


Новини партнерів