Чи справді кориця допомагає схуднути

Люди постійно шукають прості способи схуднення, які не вимагають зусиль. Одним з таких способів вважається регулярне вживання кориці, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось, що ви маєте знати про корицю та про те, як вона насправді допомагає схуднути:

Кориця надає стравам незвичайного аромату. Її використовували в кулінарії ще у Древньому Римі, де вона була одним з найдорожчих товарів. Вона коштувала в 15 разів більше ніж срібло і була доступна лише обраним.

Крім кулінарії, її використовували в бальзамуванні та медицині. Кориця відома своїми антипаразитарними, протимікробними та протизапальними властивостями. Крім того, вона містить багато антиоксидантів, завдяки яким вона прискорює спалювання жирів та знижує рівень холестерину.

В кулінарії кориця доволі універсальна – її додають до супів, рагу та навіть десертів. Але коли мова йде про схуднення, переважно корицю поєднують з медом.

Мед має протимікробні та протизапальні властивості. Природні ферменти у меду в поєднанні з циннамальдегідом з кориці прискорює процес спалювання жиру в організмі, який також називають термогенезом.

У процесі термогенезу виділяється тепло, яке прискорює спалювання калорій, сприяючи схудненню. Однак, це спрацює тільки при помірному вживанні кориці. її надлишок може призвести до вироблення надто великої кількості тепла, що може бути небезпечним для здоров’я.

Дослідження показали, що заміна рафінованого цукру на мед, а також поєднання його з корицею, збільшує витрату калорій, пригнічує апетит та активує гормони, які спалюють жир.

Також медики кажуть, що додавання кориці до трав’яного чаю, детокс-води або супу допомагає знизити рівень холестерину та зміцнити здоров’я серця. Тож якщо ви хочете прискорити схуднення, візьміть чайну ложку меду, 1/2 ч.л. кориці, розмішайте їх у склянці теплої води та випийте цю суміш натщесерце. Однак пам’ятайте – це лише доповнення до програми зниження ваги, яка повинна включати здоровий раціон, контроль розміру порцій та регулярну фізичну активність.

Поділись


Новини партнерів