Дієтолог розвінчала міфи про білий рис

Білий рис часто звинувачують у збільшенні ваги. Він вважається однією з найбільш шкідливих круп і в більшості дієт для схуднення його рекомендують виключити з раціону. Тим не менш, фахівці з цим не згодні, а дехто навіть рекомендує вживати рис на вечерю, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

На думку дієтолога Ружути Дівекар, яка працює з індійськими знаменитостями, шліфований рис – це здоровий та корисний продукт. Такий рис можна спокійно вживати, не переймаючись через збільшення ваги.

Ось кілька міфів про білий рис, в які пора перестати вірити:

Коричневий рис корисніший за білий. Бездумне вживання коричневого рису в рамках дієти для схуднення не принесе користі. За словами Дівекар, коричневий рис містить багато клітковини, надлишок якої може перешкоджати всмоктуванню цинку. Цей мінерал вкрай важливий для роботи імунної системи людини.

Вживання рису у вечірній час призводить до збільшення ваги. “Рис – це зерно, яке засвоюється найлегше”, – каже Дівекар. Страви на основі рису мають повний амінокислотний профіль. Вони багаті на білок та корисні жири, які дуже важливі для тих, хто хоче схуднути. Однак, якщо ви вечеряєте рисом, переконайтесь, що між прийомом їжі та відходом до сну буде двогодинний проміжок. Не забувайте також про контроль порцій, щоб уникнути переїдання.

Рис містить глютен. І білий, і коричневий рис глютену не містять, тому люди, які страждають на целіакію, можуть абсолютно спокійно продовжувати його вживати.

Таким чином, якщо у вас був страх, що рис призведе до збільшення ваги, можете його відкинути. Якщо ви набрали вагу, то перегляньте свій режим харчування, в самому тільки рисі проблема полягати не може. Зверніть увагу на комбінації продуктів, розміри порцій та час вживання їжі.

Поділись


Новини партнерів