5 продуктів, що знижують ризик діабету 2 типу

Цукровий діабет 2 типу – це найпоширеніший різновид діабету, на який припадає близько 90% всіх випадків. Він виникає тоді, коли підшлункова залоза не може виробляти достатньо інсуліну, а організм втрачає чутливість до його дії. Діабет збільшує ризик захворювань серця, гіпертонії та інсульту, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Дослідження показали, що люди, які мають переддіабетичний стан, можуть знизити ризик розвитку діабету на 54%, якщо скинуть кілька зайвих кілограмів – всього 5-7% ваги тіла. Звісно, на ризик захворіти на діабет впливає також генетика, та все ж багато чого залежить і від харчування та фізичної активності.

Ось 5 продуктів, які можуть збалансувати рівень глюкози в крові та знизити ризик розвитку діабету:

Яблука. Це один з найкращих продуктів для запобігання розвитку діабету. У яблуках багато кверцетину, рослинного пігменту, який допомагає організму краще виробляти інсулін та запобігає розвитку резистентності до інсуліну. Інсулінорезистентність – це характерна риса діабету 2 типу. Також у них багато антиоксидантів та клітковини.

Ягоди. Полуниця, малина, ожина та інші ягоди містять багато різноманітних поживних речовин і мають корисні для здоров’я властивості. Вони можуть забезпечити вас клітковиною та антиоксидантами, які гальмують всмоктування глюкози та покращують рівень цукру в крові. Ягоди мають низьку калорійність та маленький глікемічний індекс, тож вони не викликають різких стрибків цукру в крові.

Бобові. Бобові багаті на білки, клітковину, фолати, калій, залізо та магній. Вони низькокалорійні, містять мало жиру та вуглеводів, що робить їх чудовим доповненням до дієти при діабеті та переддіабеті. Дослідження, опубліковане в журналі Archives of Internal Medicine, показало, що вживання однієї порції квасолі щодня дозволяє підтримувати здоровий рівень цукру в крові.

Шпинат. Листова зелень ідеально підходить для тих, хто хоче знизити ризик розвитку діабету. Вони низькокалорійні, містять багато клітковини, кальцію, вітаміну А та різних антиоксидантів, які можуть допомогти вам схуднути, запобігти діабету та іншим проблемам зі здоров’ям.

Коричневий рис. Коричневий рис, на відміну від білого, містить багато клітковини та має низький глікемічний індекс. Дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition, показало, що ті, хто з’їдає від трьох до п’яти порцій цільних злаків на день, має на 26% менший ризик розвитку діабету 2 типу. Крім того, коричневий рис містить сполуки, які корисні для здоров’я серця.

Поділись


Новини партнерів