Що робить ананас ідеальним продуктом для тих, хто хоче схуднути

Якщо ви шукаєте здоровий, але смачний продукт, щоб включити його у свій раціон, зверніть увагу на ананаси. Виник у вас раптовий потяг до солодкого чи ви просто почуваєтесь голодними, а до вечері ще далеко, ананас зможе задовольнити ваші потреби, не перевантажуючи організм зайвими калоріями, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

При цьому ананас також багатий на поживні речовини, тож він є ідеальним продуктом для тих, хто хоче скинути зайві кілограми. Ось 6 переваг, які вам забезпечить цей екзотичний фрукт:

Ананас низькокалорійний. Ананас має вишуканий кислувато-солодкий смак, тож здається, що він повинен містити багато цукру. Насправді ж 100 г свіжого ананаса містять всього 50 калорій, а вуглеводів у ньому лише 4%.

Він містить протеолітичні ферменти. Ананаси містять бромелаїн, протеолітичний фермент, який допомагає розщеплювати молекули білка в організмі. Дієтологи кажуть, що він допомагає краще перетравлювати та ефективніше використовувати білки. Таким чином він допомагає нарощувати м’язову масу, а також спалювати жир, особливо в зоні живота.

Він покращує травлення. Вживання ананасів сприяє здоровому травленню, покращуючи засвоєння корисних речовин, а також прискорюючи обмін речовин, що також допомагає скинути зайві кілограми.

Він містить багато клітковини. Ананас містить як розчинну, так і нерозчинну клітковину, яка робить його ситним та допомагає схуднути.

Він пригнічує апетит і забезпечує організм вологою. Ананаси містять антиоксиданти, клітковину та воду, які одночасно наситять вас та підтримають водний баланс. Коли в організмі достатньо води, ми не так сильно відчуваємо голод, що дозволяє уникнути переїдання.

Він містить марганець. Марганець, який міститься в ананасі, регулює метаболізацію жирів та вуглеводів, сприяючи зниженню ваги. Дослідження також показали, що споживання марганцю допомагає зменшити відкладення жиру в зоні живота.

Поділись


Новини партнерів