Як впоратись із потягом до солодощів під час менструації

З підвищеним потягом до солодкого під час менструації стикалась кожна жінка. Він виникає через коливання рівня естрогену, прогестерону та серотоніну. Ці гормональні зміни призводять до падіння рівня глюкози в крові, який організм прагне відновити, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Через це за кілька днів можна звести нанівець всі зусилля зі схуднення, які ви доклали за місяць. Але не турбуйтесь – існують способи взяти потяг до їжі під час менструацій під контроль. Ось, що ви повинні для цього зробити:

Обирайте ситну їжу. Навіть якщо ви намагаєтесь схуднути, звичайну тарілку салату краще замінити на щось більш ситне та поживне. Наприклад, на фрукти та яйця. Вони допоможуть приборкати голод, а також зменшать потяг до цукру, оскільки фрукти місять природні вуглеводи і мають солодкий смак.

З’їжте шматочок темного шоколаду. Інколи фрукти не здатні задовольнити потребу у солодкому, тоді вам стане у нагоді темний шоколад. Він містить менше цукру, ніж молочний, зате забезпечить вас цілим рядом важливих поживних речовин, включаючи магній, який допомагає уникнути різких перепадів настрою.

Намагайтесь обирати здорові продукти. Постарайтесь, щоб під рукою були здорові закуски замість чіпсів та інших снеків – свіжі фрукти, овочі, кисломолочний сир, йогурт, тощо. Більше того, іноді з голодом плутають спрагу, тож допомогти може навіть склянка води з листям м’яти або базиліку.

Плануйте своє харчування заздалегідь. Пам’ятайте – під час менструації жінкам потрібно більше енергії, тож обирайте багаті на повільні вуглеводи продукти – крупи, шпинат, продукти з цільного зерна. Ці продукти задовольняють харчові потреби організму та стримують потяг до калорійних закусок.

Перестаньте купувати шкідливі продукти. Краще перестати купувати шкідливі продукти за кілька днів до менструації. Якщо ви постійно будете на них натрапляти, буде дуже важко не піддатися спокусі.

Збільшіть рівень фізичної активності. Навіть легкі фізичні вправи здатні відновити гормональний баланс. Бігайте, стрибайте, танцюйте – все це для вас корисно.

Поділись


Новини партнерів