5 продуктів, які допоможуть зберегти жіноче здоров’я

На різних етапах життя жінки правильний раціон є одним з найважливіших факторів, що впливають на здоров’я. Харчові потреби жінки сильно різняться в період статевого дозрівання, під час вагітності або менопаузи. Нехтування коригуванням дієти робить жінок більш схильними до дефіцитів вітамінів та мінералів, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Наука довела, що регулярне вживання деяких продуктів дозволяє зменшити ризик виникнення багатьох хвороб, включаючи рак молочної залози, рак яєчників, вагінальні інфекції, проблеми, пов’язані з вагітністю, проблеми, пов’язані з ПМС, тощо.

Ось 5 здорових продуктів, які повинні бути частиною здорового раціону кожної жінки:

Кисломолочний сир. Сир – це вкрай важливий для жінок продукт. Це пов’язано з високим вмістом кальцію, якого жіночий організм потребує більше, ніж чоловічий. Якщо кальцію в раціоні не вистачає, організм починає витягати його з кісток, що може призвести до їх ослаблення чи навіть до остеопорозу. Оскільки жінки мають більший ризик остеопорозу, важливо, щоб кількість кальцію в раціоні була достатньою. Також кисломолочний сир є джерелом пробіотиків, які покращують травлення, та білка, який робить його ситним і сприяє схудненню.

Яйця. Яйця – це ідеальне джерело вітаміну В12 та фолієвої кислоти. Вітамін В12 знижує ризик анемії, яка найбільш поширена саме серед жінок. А фолієва кислота зменшує ризик розвитку вроджених неврологічних вад у плоду (тому її так часто призначають вагітним), знижує імовірність серцевих захворювань та деяких видів раку. Також яйця можуть забезпечити організм холіном, який, за результатами досліджень, знижує ризик розвитку раку молочної залози на 24%. Крім того, яйця містять кальцій та вітаміни D і А.

Шпинат. Шпинат – це потужне джерело фолієвої кислоти, заліза та вітаміну К. Жінки мають більшу потребу в залізі, ніж чоловіки, оскільки втрачають кров під час менструації та пологів. Також жінкам потрібно більше заліза під час годування груддю. Антиоксиданти, які містяться в шпинаті, захищають від шкідливого впливу вільних радикалів та запобігають передчасному старінню.

Насіння льону. Насіння льону є важливим джерелом омега-3 жирних кислот, які необхідні для розвитку мозку і очей та для зміцнення здоров’я серцево-судинної системи. У жінок кислоти омега-3 допомагають полегшити симптоми ПМС, також вони корисні для волосся і шкіри.

Соя. Соєві боби – це доступне джерело фолатів, заліза, кальцію та магнію. Помірне вживання сої допомагає зменшити ризик раку молочної залози у жінок. В той же час соя містить фітоестроген, рослинну сполуку, що діє в організмі так само, як справжній естроген, тож не варто захоплюватись нею надмірно. Це може призвести до гормональних порушень.

Поділись


Новини партнерів