4 продукти, від яких краще відмовитись, якщо у вас жирна шкіра

Те, що ви кладете у свою тарілку, неминуче позначиться не лише на вашій талії, а і на вашій шкірі. Багато продуктів, що можуть бути вашими улюбленими, здатні викликати появу прищів, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

За словами доктора Радхи Гонгаті, старшої консультантки з дерматології та венерології в Apollo Telehealth, тим, хто має жирну шкіру, краще вживати продукти з низьким глікемічним індексом. Продукти з високим ГІ, тобто ті, що мають великий вміст жиру та цукру, підвищують рівень глюкози в крові, що негативно позначається на стані шкіри. Крім того, деякі продукти можуть посилювати вироблення шкірного сала.

Ось 4 продукти, яких краще уникати тим, хто має жирну чи проблемну шкіру:

Молоко та молочні продукти. Молоко містить насичені жири, які можуть викликати появу прищів. Якщо ви полюбляєте молоко і не можете від нього відмовитись, краще обрати варіант з низьким вмістом жиру або рослинний аналог, як соєве або мигдальне молоко.

Молочний шоколад. В шоколад додають величезну кількість цукру, який може посилювати запалення в організмі, що безпосередньо впливає на стан нашої шкіри. Замість молочного обирайте темний шоколад, але його теж слід споживати помірно.

Нездорова та смажена їжа. Всі ми полюбляємо час від часу поїсти піци чи гамбургерів, але ми схильні забувати, що вони містять такі інгредієнти, як сир, майонез, вершкове масло, тощо. Все це додаткова порція жирів для нашого організму, з якою він часто не може впоратись. В результаті шкіра стає більш жирною і збільшується ризик виникнення прищів.

Червоне м’ясо. Навіть якщо ви дуже любите м’ясо, не варто робити його частиною свого щоденного раціону. Воно містить величезну кількість нездорових жирів, які не лише погіршать стан вашої шкіри, а і шкодять серцю.

Чітких доказів, що інші продукти можуть негативно впливати на стан шкіри, немає, хоча це доволі індивідуально. Доктор Гонгаті наголошує, що головне – це помірність. Навіть здоровими та корисними продуктами не варто надмірно захоплюватись.

Поділись


Новини партнерів