Європейські науковці виявили, що скидати вагу легше разом з партнером

Людям необхідно підтримувати здорову вагу, оскільки надлишкова вага та ожиріння є факторами ризику хвороб, які можуть загрожувати життю. До них належать діабет, гіпертонія, хвороби серця, тощо. Однак схуднення – завдання не з простих. Воно вимагає чіткого плану дій та самодисципліни, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Нещодавнє дослідження, проведене Європейським кардіологічним товариством (ESC), показало, що люди, які худнуть разом зі своїм партнером, демонструють кращі результати.

В дослідженні взяли участь 824 особи з серцево-судинними захворюваннями, яким потрібно було контролювати свою вагу та внести зміни у свій спосіб життя в рамках лікування після серцевого нападу. Їх випадковим чином розділили на дві групи – перша поряд зі звичайним лікуванням дотримувалась програми зі зміни способу життя, а друга була контрольною і отримувала лише догляд, передбачений протоколами лікування.

Програма зі зміни способу життя включала схуднення, регулярне виконання фізичних вправ та відмову від куріння. Партнерам пацієнтів було запропоновано взяти участь у програмі разом із чоловіком чи дружиною. Близько 48% з них погодились.

Через рік пацієнти з першої групи, які дотримувались програми зі зміни способу життя разом з партнерами, мали вдвічі більше шансів досягти успіху принаймні в одному аспекті програми, ніж ті, хто намагався дотримуватись цієї її без партнера. Також виявилось, що люди, які брали участь в програмі разом зі своїми партнерами, схудли значно краще.

Поділись


Новини партнерів